Havidíjas SEO – keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálást sokan misztifikálják. Van benne valami, de mégse… Mivel  a Google szabályok és algoritmusok folyamatosan (akár naponta többször is) változhatnak. 

A SEO elsődleges célja valójában teljesen egyszerű. Egyre több ingyenes látogató a weboldaladon = növekvő bevétel = több profit. A keresőoptimalizálás azonban összetett feladat, ráadásul a Google kereső pontos algoritmusa sem publikus. Írásaimban saját, működő SEO tapasztalataimat írom le, melyekkel már több weboldalon is jelentős látogatószám növekedést értem el.

Mi kell a sikeres keresőoptimalizáláshoz?

Lehet meg fogsz lepődni… Elsősorban a Te szakmai tudásod – amivel üzletileg sikeresen foglalkozol -, és az én keresőoptimalizálási SEO szakértői ismereteim. Ha ezeket összegyúrjuk, garantált az eredmény. Cél a Google első oldala, az első helyezések egyike.

A sikerhez azonban nem elég a keresőoptimalizálás havi díját kifizetned, együtt is kell működnünk, ezért közösen fogunk dolgozni. A Te szakmádhoz Te értesz, – Én a keresőoptimalizáláshoz – így a weboldaladra készített tartalmak szakmaiságát bizony neked kell jóváhagyni! Szakmailag vajon mennyire lenne az hiteles, ha a következőt mondanám neked: Légy nyugodt, neked semmit nem kell tenned, én megcsinálok mindent, és “dőlni fog a lé”. Az ügyvédi tanácsadástól a nemzetközi baleseti kárrendezésen át az épületgépészeti tervezésig mindenhez én magam értek, és szakmai felelősségvállalással meg is írom a blogbejegyzéseket? Vicces lenne ugye?

A sikeres keresőoptimalizálás 5 legfontosabb lépése

 1. Technikailag legyen rendben a weboldalad.
 2. Tartalomfejlesztés – folyamatos, tervszerű, az olvasónak és a Google keresőnek is megfelelő keresőoptimalizált szövegírás
 3. Idő – indulás után legalább 3 hónap, amíg látható a fejlődési tendencia, értékelhetőek és összehasonlíthatóak lesznek az eredmények
 4. Rendszeres munka – a tartalom utólagos keresőoptimalizálása, értékelés, elemzés, technikai javítás és folytatjuk tovább a SEO szabályai szerinti tartalomfejlesztéssel
 5. Linképítés – linkszerzés

Ha a fenti 5 legfontosabb SEO lépést rendszeresen végrehajtjuk, a keresőopimalizálás eredményei a látogatószámban és a bankszámládon is merhetőek lesznek.

A SEO munkafolyamatainak sorrendje egy induló, vagy már meglévő, üzemelő weboldalnál eltérhetnek, azonban lényegében a fenti SEO folyamatok egyike sem hagyható ki.

A havidíjas keresőoptimalizálás főbb lépései

 • kulcsszókutatás
 • versenytárs elemzés – kulcsszavak és rangsor – Miért van elöl a Google keresőben?
 • weboldal technikai beállításainak ellenőrzése, módosítása – meta elemek, title, stb… beállítások
 • tartalmi stratégia kialakítása – főoldali, blog és kategória típusú kulcsszavak meghatározása
 • tartalomfejlesztés – SEO szövegírás. Nagyon sok témájú anyagot meg tudok írni vagy íratni, azonban a szakmai lektoráláshoz Te nélkülözhetetlen vagy, hiszen ez a Te üzleted, a TE weboldalad lesz!
 • meglévő tartalom keresőoptimalizálása – SEO szövegírás szabályai szerinti korrekciók, belső linkek, horgonyszövegek rendbetétele
 • képek keresőoptimalizálása – képméret optimalizálás, alt tag és kép aláírások SEO szövegeinek optimalizálása, megírása
 • minőségi linképítés – javaslattétel a weboldal fő témájába illő releváns tartalmú viszontlinkek (backlinkek) építésére
 • technikai hibák javítása – átirányítások, duplikált tartalom, egyebek…
 • havi jelentés készítése – elsősorban Search Console és Google Analitycs adatok alapján

Amennyiben WordPress oldallal rendelkezel, a beállításokat én magam elvégzem. Ha nem, javaslataimat megküldöm neked, vagy webfejlesztődnek.

A fentiek teljesítését szerződésben vállalom, a havonta elvégzett munkáról számlát állítok ki.

Lesz-e eredménye a weboldalad keresőoptimalizálásának?

Ez nem csak tőlem függ, ezért nézd meg az alábbi 4 kritériumot!

 1. Nyereséges vállalkozásod van?
 2. Szeretnél több látogatót a weboldaladra és ezáltal több pénzt keresni?
 3. Az egymással szembeni elvárásokat megbeszéljük, és ezeket szerződésben rögzítve alá is írjuk? (munkafolyamatok, feladatok, határidők)
 4. Weboldalad szakmaiságáért havi legalább 1 – 4 cikk / blogbejegyzés szakmai ellenőrzését vállalod? (ahogy korábban írtam: “a cikket én írom / íratom, Te ellenőrzöd”, a részedről igényelt időráfordítás kb. 20 – 30 perc / cikk )

Ha a válaszok mindegyike igen, gratulálok! Keress bátran, a havidíjas keresőoptimalizálás sikere részedről már biztosított! Amennyiben együtt fogunk dolgozni az lesz a célom, hogy weboldalad keresőoptimalizálásával a látogatószám növekedjen

Szóval, ha mind a négy kérdésre igen a válasz, töltsd ki bátran az alábbi űrlapot, 48 órán belül felhívlak.

Egy biztos! Ha a havidíjas keresőoptimalizálás főbb lépéseit – velem vagy nélkülem – betartod,  egyre növekvő számú látogató fog érkezni a weboldaladra!  
Már tudod mi a weboldal SEO célja! Több ingyenes látogató a weboldaladon = növekvő bevétel = több profit.

Igény esetén a webfejlesztésben, közösségi marketingben, Google Ads (régi nevén AdWords) hirdetésekben, web design-ban is tudunk együttműködni, mivel egy szakértői csapattal dolgozom együtt.