Rólam

avagy hogyan lettem SEO szakember
Végh Győző SEO szakértő a Google keresőoptimalizálás eszközével segít vállalkozóknak még több ingyenes látogatót hozni a weboldalra.
Végh Győző – SEO szakember

Végh Győző – SEO szakember vagyok.
Előbb lettem honlaptulajdonos, minthogy tudtam volna mi is az a keresőoptimalizálás. Amikor SEO szakértőre volt szükségem, több SEO-stól is kértem ajánlatot. Aztán nem bíztam meg senkiben, inkább megtanultam. 😊 Ma már saját honlapjaimon is eredményesen alkalmazom a keresőoptimalizálási technikákat, illetve vállalkozásoknak segítek a Google első oldalára kerülni.

A SEO szakember előélete…

5 éve még azt sem tudtam, mit csinál egy SEO szakember… Mindig is érdekelt az elektronika és az informatika, aztán gépész lettem. 😊 Gyors váltás után 30 évet töltöttem el a biztosítási – pénzügyi szektorban, értékesítési vezetőként szép eredményeket, sikereket érve el. Pénzügyi pályám elején robbant be a számítástechnika az országba a Basic programnyelv formájában. Munka mellett önszorgalomból megtanultam, aztán pár aprócska összehasonlító programot is írtam a COCOM-lista tiltása alól épp felszabadult Commodore 64 számítógépen. Ma már mosolygok rajta, akkor maga volt a szenzáció!

Később egy biztosítási alkuszcég értékesítési igazgatójaként – illetve azzal párhuzamosan – egy I.T. cég társügyvezetőjeként kerültem testközelbe a webfejlesztéssel. Hatalmas élmény volt számomra, hogy “híd lehettem” a megrendelő és webfejlesztő kollégák közt. Valójában egy “tolmács” voltam, aki a megrendelő igényeit fordította le a fejlesztő kollégáknak. Igyekeztem ügyelni arra, hogy olyan szoftver legyen a végeredmény, amit a megrendelő megálmodott.

Hogyan lettem SEO szakértő?

Mindig teljesítményorientált volt az érdekeltségem, melyet az általam irányított üzleti csapatok eredménye után fizettek ki. Amikor szabadságon voltam és nyaraltam, a csapat akkor is dolgozott, ezért az üzleti teljesítmény után folyamatosan “ketyegett” a sokak számára csak áhított passzív jövedelem. Már ekkor kacérkodtam a gondolattal, hogy jó lenne online, az interneten is ‘passzív’ pénzt csinálni. Hiszen az internet 0-24 órában elérhető, mindig van fent látogató no meg “villanyszámla árába” lehet pénzt keresni. Gondoltam én …

Egy kényszerű helyzet hatására kiszálltam a brókercégből és jött az útkeresés… (Erről lehet, hogy később még fogok írni.)
Aztán egy megcsillanó internetes lehetőség hatására döntöttem. Megvásároltam első, akkor már jó ideje működő egyedi fejlesztésű pénztermelő weboldalam, szerverekkel együtt. Szépen üzemelt is egy darabig. Aztán jöttek a meglepetések, az egzotikus állatok: Pingvin és Panda no meg egyéb Google algoritmus frissítések formájában. A forgalom, – ezzel arányosan a bevétel is – folyamatosan csökkent…

SEO szakértő kerestetik!

Pánikszerű sebességgel kezdtem el SEO szakértőt keresni. Többségüktől általam akkor még érthetetlen szakszavakat, homályos és sejtelmes különböző szoftverekkel generált elemzéseket, teendőket kaptam. Voltak szimpatikus kommunikációjú szakik is, azonban nekem a SEO akkortájt egy nagy “fekete lyuk” volt. Bevallom senkiben sem mertem megbízni, attól tartottam hogy eredmény nélkül elviszik a pénzemet.

Inkább én leszek a SEO szakember

Ekkor határoztam el, beleásom magam a SEO-ba, hogy könnyebben tudjak keresőoptimalizálási szakembert választani. Aztán annyira megtetszett, hogy inkább megtanultam az eredményes SEO titkait Szilágyi Balázs keresőoptimalizálási tanfolyamaiból. A tanulással párhuzamosan alkalmaztam is a tanultakat.

Több csalódás után végre rátaláltam  egy nagyszerű webfejlesztő szakemberre, akivel a vásárolt weboldalamat elkezdtem rendbe tenni. Hamarosan nőtt a látogatottság, növekedett az árbevétel is. A sikereken felbuzdulva elindítottam második, önállóan SEO-zott üzleti weboldalam, melynek látogatottsága évek óta dinamikusan fejlődik. Ezt a honlapot megtámogatva további kettő, önálló weboldalt készítettem. Ezek után kezdtem hozzá a keresőoptimalizálási szolgáltatással foglalkozó seoerthetoen.hu SEO szakértői honlapom fejlesztéséhez. Aztán szépen sorban jöttek az ügyfelek is…

Azonban hamar rájöttem, hogy nem érthetek, – és nem is akarok – a tágabban értelmezett webfejlesztés és online marketing minden területéhez érteni. Így hát felkutattam azokat a speciális szakembereket, akik a maguk területén profik. Ma már SEO-s munkámat kiegészítve, a profittermelő honlapüzemeltetési feladatokat megosztva, közösen igazán szép eredményeket tudunk elérni.

Mikor lehet szükséged keresőoptimalizálási szakemberre?

A megrendelők többsége akkor keres fel egy SEO szakembert, amikor honlapja már elkészült, és weboldalán még több látogatót szeretne, mert a portál nem termel elég profitot. Bár a profitból sosem elég…

Már működő weboldal utólagos SEO-zása

Ha már működik a honlapod, akkor sincs minden veszve, hiszen weboldalad egy SEO audit után utólag is lehet keresőoptimalizálni. Lesznek azonban olyan munkafázisok, amiket újra el kell végezni. Tudod, az utólagos SEO-zás olyan, mint a házfelújítás. Részben le kell bontani azt, ami nem korszerű, aztán megfelelő anyagokkal és technológiával újra fel kell építeni.

SEO stratégia újonnan készülő honlapokra

Ideális esetben a SEO szakértőnek meg kellene előzni a webfejlesztő munkáját is. A megfelelő SEO stratégia segíti a webfejlesztőt is, például a honlapmotor és a dizájnt meghatározó keresőbarát honlapsablon kiválasztása rendkívül fontos a Google találati eredmények szempontjából. Volt olyan saját üzleti ötletem, melyet azért nem valósítottam meg, mert a kulcsszókutatás során kiderült, hogy az adott témára relatív kevés a keresés. Szóval a keresőoptimalizálás szolgáltatás keretében elvégzett profi kulcsszókutatás még egy üzleti döntés meghozatalát is elősegítheti! Adott esetben nem csak profitot termel, hanem megvéd a veszteségtől is.

Keresőoptimalizálás szolgáltatásaim

Havidíjas SEO, keresőoptimalizálás
Linképítés

Kapcsolatfelvétel

Végh Győző SEO szakember
E-mail: vegh.gyozo@seoerthetoen.hu
Telefon: 06-30-7375-055

Küldjön üzenetet!

9 + 8 =

Végh Győző

Végh Győző

SEO szakértő

Vállalkozásoknak segítek nagyobb látogatottságot elérni, hogy weboldalaikkal még több pénzt keressenek.
Ha Téged is érdekel, keress bátran!

Végh Győző SEO szakember
E-mail: vegh.gyozo@seoerthetoen.hu
Telefon: 30-7375-055